Jan Hedman, vår nya ordförande i Dalsjö Golfklubb

Han spelar golf mer än 100 rundor per säsong. Han är Master Certifierad Coach och brinner för att människor skall utvecklas.

En snabb presentation av vår nye ordförande Jan Hedman. Här kommer lite mer. 57 år, äger företaget NXT jobb sedan 10 år tillbaka, bor i Torsång med hustru Sara och barnen Emmy, Fanny, Frida och Calle.

Jan blev medlem i klubben i mitten av 90-talet. Tackade ja till att bli ledare i Green Team för cirka 10 år sedan och nu tar han klivet in i styrelserummet och blir klubbens ordförande.

– Det är en ära att gå in i rollen som ordförande. Vi är en väldigt fin klubb. Bara att fortsätta att förädla denna fina produkt tillsammans med alla medlemmar, säger Jan.

– Det gäller att hitta engagemanget. De jag hittills frågat har alla sagt ja. Det är helt magiskt.

Filosofin är glasklar för Jan.

-Många skall bidra. Då får vi en stabil grund att stå på och blir mindre sårbara. Styrelsen, kommittéer och medlemmar är lika viktiga. Vi skall jobba tillsammans och ha roligt. Allt för föreningens bästa.

Jan har under några år varit ordförande I Torsångs IF och det har stärkt hans sätt att driva en förening.

– Engagemang är A och O. Detta kombinerat med Dalsjöandan är en framgångsfaktor i Dalsjö.

Hela han utstrålar av energi, engagemang och framåtanda och han älskar att jobba med människor.

– I mitt yrke möter jag människor både inom ledarskap, rekrytering och i omställning till nästa jobb. Nu skall jag möta och utveckla den ideella kraften.

På golfbanan hittar du en spelare med hcp 13.5 och enligt obekräftade uppgifter en spelare med stort tålamod.

– Med tanke på att jag spelar så mycket borde jag kanske ha bättre handikapp, säger Jan och skrattar gott.

Borde kanske varit hickoryklubbor med tanke på klädseln.

Till sommaren kommer vår nye ordförande mer och mer gå över till den klädsel han blev känd för i slutet av 90-talet. Keps, knickers och långstrumpor. I bagen finns det klubbor av märket King Cobra.

Intervjuad av Peo Karlström